Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bidrag till Poeters "Hem" - tävling.


NäckRosSpegel

 

              ~~*~~

 

Luftens air runt solvarm mun
läppjade mogen solitärs gyllenbård
under aquas mörkblå harpobrunn
klingar mina vackraste visackord

rötter i Jordsjälens deltabäcken
med blomkrans i materians värld
gav jag färgdoftens semaforiska tecken
att jag fanns med på vår blåa färd

signaler till JungfruModern i Alltet
som skapat vår ande o lem
under vindstilla aurorazonen
diktar Hjärtat sitt hem


Omedvetnas djupfamns regioner
bågvalvesalar för drömmares ljus
skapade av tankestims miljoner
rosenpergola i längtans hus

skaldar poem på näckroseblad
hoppas stjälken slår rot
sänder blommogram för livsglad
med skönhet o musikalisk not

hoppets maskrosfröfingrar smekte
på högspännings fas tunn o vek
trevade ned o märkte jag fanns
under myggors dans o lek


Nattpaulun gav mig frid, mig ro
sökte även ljus i mitt ömma bo
låg i dybottnen, såg stjärngnistors krans
undrade så var hon fanns någonstans
Hon som glider på månsilkeshår till djup
ger värmande aura från gungande slup

afton mörk kall, knopp vissnad i håg
såg stjärnefall, blixten slog eld där jag låg
himlen skälvde o ljus vällde fram
norrsken föddes ovan sump o makadam
en stjärnflocka spirade stilla i min famn
i ljuset o ömhetens namn

dammen mitt hem var bara en chimär
drömmen vaknade o slocknade där

på strändernas strålande månsandstrand
vandrar vi två hand i hand

frågan är ej längre var
vart hän eller med vem 


...Hem

 

~~*~~





© Bo Himmelsbåge




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 629 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-27 22:07



Bookmark and Share


  aol
Gillar hur du så skickligt förenar färger mörker och ljus man känner din hand i slutraderna till en så vacker talande bild där näckrosen gungar så lungt.
2017-09-04

  Blått Norrsken VIP
Mycket, mycket vackert!!
2017-06-12

  ResenärGenomLivet VIP
Fantastiskt vackert till en ljuvlig bild...
2017-05-31

  Eva Helene VIP
Drömskt och sinnligt, mjukt och vackert flödar orden när poeten söker och hittar "Hem". Ett särskilt tack för musiken av Arvo Pärt - en favorit!
2017-05-31

  Robert Gustafsson
Vilsen blev funnen, uppväckt. Ledsagad, inte förd, mot lyckan.
En näckrosdamm må vara vacker; dock konstgjord, anlagd - kan aldrig gå upp mot naturens egen månsandstrand i hemmaland.
Skickligt knåpad. Skön läsupplevelse.
2017-05-30

  Ljusletaren
Silkeslent ordat!
Vacker musik!
2017-05-29

    ej medlem längre
Skönt diktad näckroseromantik! Särskilt fäster sig raderna "dammen mitt hem var bara en chimär, drömmen vaknade och slocknade där... frågan är ej längre var, varthän, eller med vem... ....Hem"
2017-05-28

  Chawa VIP
Färgrik poesi som flyter i riktning från svårmod till värme och lycka. Djuplodande men också fantasifulla metaforer förgyller skeendet och allt sammantaget binds ihop med de mest konstfulla rim. Underbart att läsa!
2017-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge