Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tänk att få komma hem

tänk att få komma hem

öppna porten

se lägenhetsdörren

veta att innanför den

har jag mitt eget bo

inga trappor

jag behöver gå uppför

det är bara att sätta nyckeln

i dörrlåset

låsa upp gå in

känna

det här är mitt hem

här bestämmer ingen annan

jag får ha det precis som jag vill

ingen ropar eller skriker

när jag öppnar dörren

var har du varit?

vilka har du pratat med?

du har säkert pratat skit om mig

det är underbart att slippa alla dessa frågor

hur stod jag ut inte sa ifrån

jag tordes inte rädd för bråk

du som var min sambo i femton år

hade förmågan

att bli osams med dom flesta

jag hoppas du har det bra

i din himmel nu att du fått lugn och ro

jag har det bra

har hittat hem

omger mig med det jag vill och tycker om

böcker, blommor, garner

kanske lite för mycket av allt

det är mitt hem

här bestämmer jag

det är underbart

när jag öppnar dörren

stiger in i hallen

tar några steg

vrider lite på huvudet

ser rakt fram

där är den underbara altanen

som jag kämpat så för att få i ordning

det tog sju år

innan hyresvärden gjorde något för att få altanen

så jag kunde vara på den

nu väntar jag på trappan

jag blivit lovad

jag hoppas det inte ska ta sju år

innan den kommer dit den ska

nu har jag satt en spalje

i den stora öppningen

vill inte ta ett felsteg

ramla ner på backen

kanske bryta benet eller armen

nu mår jag bra 

jag har kommit hem

här vill jag bo

så länge jag orkar och kan

hälsan inte blir sämre

så här stannar jag kvar

här trivs jag här mår jag bra

 

anits 27 maj 2017

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-28 11:49



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Upplyftande.
2017-05-31

  ResenärGenomLivet VIP
Det är så gott när man känner sig hemma där man är...fin text...
2017-05-31

  Eva Helene VIP
Så fint att äntligen ha hittat hem!
2017-05-31

  Lars Hedlin
Underbar text
2017-05-30

  Ann V Åhsberg VIP
Tack för din härliga text!
2017-05-28

  Niliboy
Kärleken tillhembygden å sitt eget hem
Är viktigt, något man vill unna alla!
2017-05-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP