Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gengalå-reservatet, position norr.Tummelplats för visor, syner ,andar, tankeutbyte, rekreation och framtidstro. Dröke ett av fyra fjäll. Bidor är impulsgivare. Eron, hedersmedborgare. Verin, själsutforskare. Övermod/oförstånd bryter Gengalå-kontakt.


Elegi över Erons förnimmelser - ur visfantasi om Gengalå

Alf Hambe-inspirerat från hans fiktiva halländska plats Molom.


Tiden förrinner
Bidor uppfinner
nya tankar att nå

Bortblås din trolska
allt det där molska
konsten är ren magi

Verin inbjuder
själar som sjuder
lusten blir ödeston

Drökes laviner
genom raviner
många andar får gå

Lågande tåga
vidnämn och våga
alla dem som bär skuld

Eron förnimmer
Gengalå försvinner
fåvitske männens lott.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av BenGust VIP
Läst 912 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2017-05-28 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP