Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Upplevelse av vår / liv


Bokskog

En skog av stammar reser sig
gråa släta höga raka
Grenverket sträcker sig uppåt
söker sig mot ljuset
De späda mjuka bladen
har just letat sig fram
ur sina skyddande höljen
Nu vecklar de ut sin fuktiga grönska
i den svala vårluften
Solen strilar sakta sitt ljus
genom det skira ljusgröna
Länge kommer det inte att förbli så
Snart styvnar löven
mörknar grönskan
Födelseögonblicket är över
Undret har skett




Fri vers av Mona M
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-28 15:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mona M
Mona M