Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mångens önskan

 

 

När du önskar ett hem

kanske är det så här

du klär önskan i ord?

            *

väggar och tak

värme och mat

och en dörr du kan stänga om dig

 

inga fina gemak

inga silverne fat

men ett fönster att öppna för mig

 

ingen syrlig sumak

uppå gyllene fat

men ett fönster att öppna för dig

 

och en dörr jag kan stänga om mig

vatten, värme och mat

golv och väggar och tak ...




Fri vers av Minkki VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-28 22:36



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
Så många som inte har detta. Känner tacksamhet över att vara en som har det. Så väl du fångar det enda som behövs i din dikt.
2017-08-19

  Martin Lind
I diktens sista vers har Minkki koncentrerat det som är viktigast för oss alla : en dörr att stänga. Sista raden sitter klockrent för mig : golv och väggar och tak...

2017-06-13

    ej medlem längre
Här har du hittat det viktiga. Vad mer kan man önska sig?
2017-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP