Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om några år

Han var lite för full. Hon mötte honom i hallen, ett vinglas utsträckt mot honom, en kyss innan han ens hunnit få av sig skorna. Om några år skulle hon tänka tillbaka på det här som något fint. Att det var oundvikligt, och att det var bra att det skedde nu och inte sen. Om några år.

Om några år skulle hon hitta en kille, kanske på sitt jobb. En ny som sätter sig bredvid henne redan första lunchen. Retas över att hon delat upp sin matlåda på flera olika tallrikar. Glimten i ögat, hon kommer svara något smart som sätter dit honom och båda kommer förstå att det här är början på något. Han visste det, lika starkt som han visste att det här var slutet för dom. Kanske tänker hon om några år tillbaka på nu. Han kan nästan känna hennes framtida spöke där med honom, läsandes hans ansiktsuttryck, granskandes hans kroppsspråk. Han andas in, och hon vrider nyfiket ansiktet mot honom, småleendes för hon har förstått att han gått och tänkt på något.

Han hade ramlat in till henne, lite onykter men inte så farligt. Han smakar öl, och hon säger något om det, att hon inte gillar öl men hon gillar han. han ler, och hon älskar när han ler. Hon hade öppnat en flaska vin när hon hörde att han var på väg, tagit ett glas, men sparat resten av flaskan om han är sugen. Om några år kanske de kan ha en sån där vinkyl, då skulle de aldrig mer behöva snåla på vinet. Hon kan redan nu höra deras fnitter när de väljer att öppna en flaska till, trots att de inte borde, viskandes något om att det ändå är lillördag och onyktert bli nykära igen, inte ens hinna in till sovrummet innan... Om några år. Hon skulle inte ens vara på pillret längre, de skulle börja försöka då "det passar inte riktigt nu men det gör det ju aldrig" kommer de säga och tänka att händer det så händet det. Kanske händer det där och då, på köksgolvet, om några år.

Hennes tankebana avbryts, hon hör hur han drar efter andan, "kroatien" tänker hon, "han kommer säga att vi ska åka till kroatien i sommar"




Prosa (Kortnovell) av aloc VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-30 01:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP