Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varor

Det är nåt fel på våra ideal.
När din självkänsla mäts
av hur många följare du har.
Hur många likes du får,
känslan är inte vår.
Vi är urholkade,
vandrande reklampelare.

Är det så här du vill ha det?
Du måste vara tappad, korkad,
pantad och förbrukad.
Återvunnen plast,
stöpt efter en och samma form.

Du har sålt din själ,
givit upp din personlighet.
För att bli ett varumärke,
sälja andelar till aktieägare.
Guldkistan vid regnbågens slut
är packad med dynamit

Status är att eftersträva.
Det är en lavin
och den sväljer allt i sin väg.
Sikten blir kort,
minnet är ett minne blott.
En blek kopia av ditt forna jag.
Fast i ett Golgate smile.

En kopia av en mannekäng,
Bäst före datum, slit och släng.
I höga byggnader, vid långa bord,
gnuggas händerna röda av blod.
Kassakor på grönbete,
"Köp dig lycklig och brinn".




Fri vers av Hobbydiktatorn
Läst 303 gånger
Publicerad 2017-05-30 04:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hobbydiktatorn