Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev utmanad att skriva en dikt på temat "på lingonröda tuvor".


På lingonröda tuvor.

På lingonröda tuvor  och på villande mo.
Jag söker mig min trygghet och vyssas sen till ro. I minnet det förgångna jag letar när jag somnar i sussilull och sussilo.

Som vallmoblom och lilja och pion.
Jag ser på alla flickor i den tron.
Att liksom bär och blommor finns i alla länder så går likväl flickor tillsammans eller en i sänder.

Vallande och trallande och dansande på tå. Vi är alla människor som kring på jorden gå.
Så går du ut i världen, du gångande Sven. Vem är då din fiende, vem är väl din vän?

Var i världen de bästa flickor bo.
Det kan du alltjämt ta med ro.
Du spörjer i öst, susilull och susilo
Var mån i hela världen dom bästa flickor bo.












Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 506 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-30 08:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP