Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

John silver utan filter

 

Hon. Den vars skiftningar påverkar. 

Han. Som en historia i böljande hav. 

 

Alltid nära. Aldrig nu och här. Trodde 

som barn att livet snurrade 

runt mina hemmagjorda fingrar

som vuxen trådarna 

inristade 

 

Kropp så van vid sorg att lättnaden 

är utan skor spretig planlös 

Det är svart svart men inte fullt 

fjärran  det glädjerika

innanmätet ruvar som om mitt jag 

är mer av jag - din förhoppning 

i knän som blöt tjock gröt minsta näring 

försmak gav mig livet mina fötters iver 

ut ur springan  

 

I natt har duvans

vinge spridit mig längs livets skiften 

som om är i allt och ingenstans 

vadar vadar men når inte 

genom vattnet speglar sig livet naket 

skriker inte längre inte ork 

ingen kraft trots det prövar foten bottens 

skiftande underlag undviker det vassa 

i någon slags rytm framåt framåt 

 

Fasan så oerhörd att kroppen fasat ur 

vardagens entoniga rörelser befrielse 

 

sångerna långt därinne i någon slags 

mogen övertygelse om att mina skiften 

är långt från över 

 

att det är början 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 497 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-01 00:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag tycker verkligen att jag läser en bok när jag hamnar bland dina dikter
jag bläddrar från sida till sida
som att den ligger här på nattduksbordet
2017-06-04

  ULJO
Titeln får mig att tänka på när man som lite smygrökte. Tur att det stannade vid det. Bra och tänkvärt skrivet annars
2017-06-01

  objekt3
"det är jag som bestämmer"
2017-06-01

  BenGust VIP
Härlig text för analys. Men detta låter sig inte göras i en handvändning. Tassar därför försiktigt omkring bland talande uttryck i din dikt.

innanmätet ruvar som om mitt jag
är mer av jag
Tänker: som om jag börjar inse/se klarare på saker.

genom vattnet speglar sig livet naket
skriker inte längre inte ork

Ett skyddande höljet som upplöses. Mer jordnära utan filter känns det som.
En text att återkomma till.







2017-06-01
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP