Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogen


Det var lite läskigt. Men hon ville så gärna se skogen. Det stora gröna undret med höga stammar. Sus och fågelkvitter. Hon ville dit. Det kunde väl inte vara så farligt?

Mor hade varnat för kungens soldater och rövare. Men flickan tänkte inte på dem. Det var skogen och djuren som drog i hennes längtan.

I gryningen for hon. Mor låg och sov. Allt var tyst medan solen sakta steg utanför fönstret. Flickan gick ut. Vandrade över ängen genom morgondimman. Snart stod hon vid skogsmynningen.

En söt liten stig slingrade sig fram mellan mossa och stora träd. Solen trängde sig igenom trädkronorna och lyste på morgondaggen.

"En sådan vacker plats kan inte vara farlig" sade flickan osäkert och började gå in i skogen.




Fri vers av Den lilla tänkande
Läst 421 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-02 10:35



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Sagolikt, jag undrar jag...
2017-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Den lilla tänkande
Den lilla tänkande