Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

krax kråka

 

 

Det är dags att ta farväl och inre röster 

hesa av allt jämmer bockar tar av sig hatt 

 

Vickande mockasiner över sängkant 

fladdrande gardin och snart mycket 

snabbare än tanken tänkt far dagböcker 

ut genom fönstret 

 

fånga dem fånga dem i dess fall ! 

 

Måsen gömde sin sorg i meningar och syfte 

staplade upp sin färd i avhandlingar ni ser 

väl ändå inte bokstäver gott folk inte den 

slags människodräkt vi håller högst nej 

 

måsens syften förprogrammerad som människans 

blod och läten som emotionell distans när 

avgrunden är inpå - blodsmaken i munnen 

 

Livet levs i förnimmelser av programmeringen 

i rummen där väggars gränser avgör odören 

 

jag slänger mig bäst fan jag vill i sängen 

men min sängs läge fabrikat förmåga att 

söva mig så oklar så förutbestämd i sin ljuva 

timme

 

jag tar din hand under tallkronans längtan 

 

förblöder 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av smultronbergen VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-03 00:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
så bra
så bra
enastående bra
hur du får ihop dikt efter dikt är mig en gåta
härligt språk som bara är ditt
2017-06-04

  ULJO
Berörande skrivet detta. Otroligt bra intill sista stavelsen

2017-06-03
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP