Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fann en villanelle här https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2061434 och gör ett eget försök med inspiration från Elizabeth Bishops "Art of losing".


Konsten

Konsten att tappa bort är ej svår att bemästra
sådan är ju våra vardagsprylars teori
enkelt att låta tanken bara semestra.

Tappa nåt varje dag, säg ja till det perplexa.
Förlorade mynt, ägg, nycklar, tid som bara är förbi.
Konsten att tappa bort är ej svår att bemästra.

Förlorandets praktik, bortom och hitom de västra
longituderna, som kaffet på ett konditori.
Skriv fler ord på tok och låt tanken bara semestra.

Jag tappade paraplyer, papper och det vänstra
och högra partiet eller var det helt en annan kategori ?
Konsten att tappa bort är ej svår att bemästra.

Städer, två eller om de var flera? Även det, ja lystra
faktiskt en och annan kilokalori.
Just det, låt inte tanken bara semestra.

Sumpade sugar, och annat knas som skall ut mönstra
här ett försök med en länge försummad allegori.
Konsten att tappa bort är ej svår att bemästra.
skriv mer på tok och låt tanken bara semestra.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf D VIP
Läst 378 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-03 17:39



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Så himla roligt att läsa en villanelle här. De är inte lätta att ge sig på. Du klarade balansgångarna fint, tycker jag. Har du läst Majken Johanssons "Villanella på en spik"? Den är också en fin sak.
2017-07-15

    samole
Interessant korsning mellan form och inehåll. Säkert som livet självt vi gärna vill kontrollera men också ofta tappar bort och letar efter.
2017-06-11

    Truls H
Vilken fin villanelle! Humor och allvar och oväntade associationer, och det är något med upprepningarna och rytmen som för tankarna till musik.
2017-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP