Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skriver under sällsamma omständigheter.


All du gömmer, när du inte vet.

2015 03 30


Av sorg blev jag förmörkad, med Faderns rätt i en liten strimma. Orden utgick, men inget mera hördes. Kanske min ädle bror! - gick jag i svek eller trohet. Om någon tog mutor bakom vår rygg, om någon sålde ut oss. Men om ingen mera tröst fanns och lagen vore för dig som skräcken. Hård som granit och orättfärdig, vad vore då Gud för oss?
Kanske ville ingen ta sig an vår sak. Så att Fadern blev en dansande man. Av kärlek beskuren, och av saknaden. Kanske kan vi inte glömma och rista i sten. Erinra dig ett säkert minne – förneka inte den första kärleken.
Innan aftonen fäller sina tärnor – har David mildrat den som vore av kriget besatt.
Sorg har han strött i våra sår med lite vin. För att dunkla vårt öga och mäkla fred.




Övriga genrer av Carl.m - Resigenten
Läst 198 gånger
Publicerad 2017-06-03 20:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl.m - Resigenten