Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"que yo no sirvo para nada\", dijo la Nela


Oh well, okay

jag

lämnar aldrig några spår
vackra nog att sukta efter
ingen doft inget hårstrå att älska
yo soy la Nela
svartsjuk på min egen skugga
lägger aldrig huvudet på sned
skrattar inte med ljuvlig stämma

så var tyst och stilla
gör mig inget illa
låt mig bara vara

för jag VET

och så som jag längtar till nästa liv
av nyfikenhet

för jag ÄR

minst i hela världen
helt innehållslös
onåbar och avklippt

men om du anade en skugga
vet du att där fanns en gång
ett namn
du aldrig bad att få höra

så du drömmer om horisontens ände
eller bara om att sätta dig på en buss
och åka den längsta sträckan
tillbaka till den plats
där du just nu står

se nu vad jag ställt till med
sagt min sak ärligt och rakt

gå vidare är det enda jag ber
stanna aldrig för mycket för länge

eller gör som du vill




Fri vers av marianela
Läst 1102 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-05-27 10:23



Bookmark and Share


    cameron
jag läste den igen och blev lika träffad som första gången!!
mvh cam
2006-10-10

    ej medlem längre
Nela behövs.
2006-05-31

    cameron
absolutly beautiful.....fångar mig totalt
2006-05-29

  leopardia
har aldrig kopplat marianela till spanska... fast nela kanske är ett tillägg, typ lilla maria, eller nåt..? jaja, det där var bara en parentes... håller med, den här var skön att läsa, vilket kanske går emot innehållet lite...
och det här "svartsjuk på min egen skugga" var en genialisk beskrivning måste jag säga...
2006-05-27

  Christer
det var ett skönt flyt i den här texten...behaglig att läsa.
den andas uppgivenhet och osynlighet på ett sätt som liksom....drabbar.

språkokunnig som jag är blir jag väldigt nyfiken på "yo soy la Nela"

fint skapat!
2006-05-27

  Per Rydberg
Din transparenta dikt fascinerar mig!


Lugnt glider dina ord in i mitt medvetande
talar om kärlek bara för det du utelämnar
ger mig som läsare vägar ut.
Ger diktjaget en närmast obefintlig
betydelse, och i och med detta
framstår motsatsen starkt.

Dikten talar om kärlek på ett säreget
sätt - men tydligt och ... mycket vackert!

Och du skriver alltså finns du till.
2006-05-27
  > Nästa text
< Föregående

marianela
marianela