Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skyldig

Det fanns två positioner
Skyldig eller inte skyldig
I de åtalades och anklagades värld
Där jag rörde mig

För mig fanns här också bara ett läge
Att hela tiden bevisa min oskuld

Hade all nödvändig kompetens och även hjärna för att oftast få målen nedlagda i ett tidigt skede. Men skuldkastandena frambesvors i sådan takt att jag inte ens hade tid att göra mig skyldig till något om det så vore
- Det kanske också är en brytelse mot något, for igenom skallen
Dömd för att ingenting gjort sig skyldig till
Det vore något
Kanske skulle ta och fråga om det

Mina fötter började stega mot dömarpodiet
Jag vände upp mitt ansikte. Men såg ingen och heller inga bisittare
Vände mig om
Helt tomt
- Va, skrek jag till och fick bara ett svagt eko tillbaka
Podiet och alla stolarna liksom golvet var täckt av ett ganska tjockt dammlager
- Här har inte varit någon på länge förutom jag, slog det mig medan jag vände blicken bort på mitt av pappershögar belamrade bord. Där var inget damm i alla fall. Hade ju hela tiden suttit och fyllt i mina papper och dokument för mina försvar

Vad skulle jag göra nu?
Det slog mig att jag kanske var skyldig mig själv att kolla upp detta här lite närmare
Och det var jag
Så jag klev ut ur salen utan ett enda papper eller dokument




Fri vers (Prosapoesi) av mihkel VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-04 02:09



Bookmark and Share


  orbis tertius
Kafka, Processen, på Porssiska.
2017-06-04
  > Nästa text
< Föregående

mihkel
mihkel VIP