Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
DAGENS DIKT 2017-06-03


Kvotering av partiledare

 

Jan Björklund har hamnat i blåsväder

Ännu en gång

Birgitta Ohlsson utmanar honom

som partiledare för Liberalerna

 

Med fyra kvinnor vid rodren

skulle Alliansen något elakt sagt

förvandlas till syjunta 

Kvotering av kvinnor till bolagsstyrelser

har föreslagits tidigare

Nu behövs en ny kvotering

Män till partiledarposter

 

Problemet kanske löser sig ändå

Anna Kinberg Batra är ifrågasatt

Finns i så fall någon kandidat

som kan och vill ersätta henne?

Något självklart svar finns inte

Paniken hos Alliansen fördjupas

 

© Kjell Åhsberg

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 189 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-04 09:58



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Intressant problematik Du tar upp här...
Det vore inte så lyckat med en syjunta i partiledartoppen, men inte heller en grabbigt dominerad bastuklubb...
En lagom blandning av yin o yang, vore nog att föredra, för att lyfta fram de specifikt manliga o kvinnliga kvalitéerna...
Men det avgörande måste förstås vara den personliga lämpligheten för leda landet, inte könet...
2017-06-09

  Ann V Åhsberg VIP
Tack för denna kloka text! Nej, 50 % män respektive kvinnor är bäst annars blir det syjunta. :)
2017-06-04

  ULJO
Alliansen gör ju bara bort sig hela tiden. Bra är väl det. RIP alliansen
2017-06-04

    Askanden
Kunde inte låta bli att le åt syjunta...
2017-06-04

    ej medlem längre
Syjunta eller kafferep, ja det ser inte bättre ut! Du har rätt, det behövs män som har förmåga att tänka sansat och som inte går i feministernas ledband!
2017-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg