Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då, jag kysste en prins...


Livets Väsentligheter


Tänk dig Sinnen vandra emot
Korset, - för å där nitas fast, -
en Repressalie i blot,
för å sona mången mörk last!

Läkedom, Terapi å Tröst, -
är, väl, bättre Alternativ.
Å, man borde lägga sin röst
på en mkt sundare Giv!

Att enkom backa ej duger.
En Offensiv må man göra !
Jag tror icke att jag ljuger,
vill inte Sanning förstöra!

Kärleken är stor å sublim.
Vi lever så den ska frodas.
Jag minns då jag kysste en prins!
Hans läppar blev då en grodas !!

Det utveckla´, dock, min känsla
för Livets Väsentligheter...
Som, på en skön typ sig gränsla
å -- skörda raska kometer !

Anstränger mig för å kunna
bredda ut min Varseblivning !
Vill ej ha det som en nunna.
Vill erfara häftiga *Sting!*!!

Känner, jag har ett verkligt Mål.
Det hägrar för mig i Fjärran ...
Tar mig dit på en häst av stål --
eller far i Gyllne Kärran !

Om, du ej dikten begriper -
- å den inte, alls, gör dig vis,
utan Intellektet kniper, - -
- - får du läsa den - i Repris !







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 366 gånger
Publicerad 2017-06-05 21:08



Bookmark and Share


  ULJO
Jag läser den gärna i repris
2017-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf