Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då och nu.


Efter en flaska rödvin.

Sitter i köket och röker en cigarett under fläkten.
Min far hade ett herrum, där man rökte och drack grogg
efter maten.
Min farfar rökte cigarr i punchverandan
med utsikt över fjärden.
På biograferna fanns askkoppar i armstöden.
Men nu har vi mobildatortelefoner.
Smart!
När mor var ung, dansade hon charlestone och var lycklig.
I alla fall glad.
Nu spinger ledset folk med appar i öronen,
Och med fotriktiga fötter på skorna
Evert Taube är död.
Och hans son är 92 med rossliga stämband.

Unga har problem och ingen bostad.
De äldre får ingen plats på något hem.
De medelålders får skaffa föda uppåt och nedåt,
Får stroke eller hjärtflimmer.
Husläkaren har aldrig kommit till någons hus.
Ersätts med fjärrstyrda datarobotar,
Får söka mekaniker vid fel

Men träd och buskar blommar alltjämt.






Prosa av Ulf Ekeram
Läst 555 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-05 22:21

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Tor-Björn Gustavsson VIP
Frågan är hur länge om "trampandan" får
fortsätta.En intressant historiebeskrivning.
Glad sommar "med lust och fägring stor".
TBG.
2017-06-07

    Sefarge VIP
Har inte mänskligheten
alltid känt att just de lever
I de yttersta av dagar?
Medan livets kretslopp
Rullar på. ..
Härlig Insiktsfull
beskrivet!
:)
2017-06-06

  Ingrid Trolle
En helt underbar beskrivning
över vår utveckling eller
kanske man ska säga avveckling!

2017-06-06

  Staffan Nilsson

Roligt och dyster på samma gång - friskt
Men träd och buskar blommar alltjämt - Ja, livet går vidare hur vi än sprattlar


2017-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram