Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rostro

Det var ingen som som såg ditt ansikte
när du crawlade runt i din sovsäck
i hällregnet utanför Coops lastbrygga i Kållered

Nattvakten som körde förbi
tänkte att du rör dig som en levande säl
över asfalt och planteringar

Han kände till och med en motvillig beundran
över att det kunde finnas så mycket liv
i en så liten och trång sovsäck

Så han rapporterade till sina överordnade
om sina observationer när han kontrollerat
alla lås och dörrar både på fram- och baksidan

Han körde fram mot lastbryggan
satte på helljuset och satt en lång stund
och funderade på sitt ansvar och sin förmåga

Bestämde sig slutligen
att han gjort vad som förväntades av honom
startade bilen, blinkade till höger och körde därifrån

Det var ingen som såg ditt ansikte
när du crawlade runt i din sovsäck
i hällregnet utanför Coops lastbrygga i Kållered




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-06 03:30



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Så himla sorgligt.
2017-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP