Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


allt uthärdar den; 1 Kor 13:4-8

 

under afrikas sol doftar åtrån och brända sopor. på vägen till marknaden tvättar kvinnorna kläder på trottoaren. bilden finns bara i mitt minne. här känns inga krav på nytta. åtminstone inte idag. vi bygger en bro för vår överlevnad. tvekan ryms inte. det ska gå många år och flera ofödda barn innan vi knyter våra band. ändå finns de där. starkare än tjockt tvinnade sjömansrep.

förundrad står jag i livets mirakulösa sekunder.

och allt
är
som det ska




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-06-06 16:27



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Håller med i den goda avslutningen: det är den bästa starten och fortsättningen på allt.

Väldigt insiktsfullt.
2017-07-05

  Ulf D VIP
Rubriken fick mig att leta reda på konfirmationsbibeln och visst det står det där, tålig och mild som slutraden här.
2017-06-07

  Annie b'larsson VIP
En mystisk och kryddig text som känns varm och spännande - och hoppfull. Fint!
2017-06-07

  Yrre VIP
Underbar, berör!
2017-06-06

  Goraxy 89 Orion VIP
Där står vi "och allt/är/som det ska" - Oberoende av blanketterna med avtalen vi undertecknade efter att ha läst allt det finstilta och sedan fick vi ämbetsverkets stämpel i pannan och gick lättade ut till Livet som inte alls följde avtalen - Och där står vi förundrade.

Men

"Allt är som det ska"
2017-06-06
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP