Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

saker jag inte vet hur jag ska formulera

jag vet inte hur många gånger jag har önskat att jag var någon annan, någon med en vanlig familj, någon som aldrig känner mörker inom sig, likt tjära som bubblar upp till ytan utan någon förvarning.
jag vet inte hur många gånger jag har gått sönder. om jag hade räknat alla gånger hade det varit fler gånger än fingrar jag har på mina händer. min hjärna har blivit sönderslagen så många gånger att blommor har börjat blomma bara för att senare vissna och dö i sprickorna.
jag vet inte hur många gånger det har kliat i mina fingrar att skapa symmetriska röda linjer på min sammetsmjuka kropp. veta att jag är så sönderskaven och avtrubbad att jag söker mig villigt till något som är emot min natur som människa men också så familjärt.
jag vet inte hur många gånger jag har ifrågasatt vem jag är. att min person inte är genuin på något vis annat än att det är något fel på mig. kemisk obalans i min hjärna är den enda tryggheten jag har. enda som känns någorlunda stabilt samt labilt. som en pälsfilt som har växt in på min hud och blivit del av mig, och aldrig går att skrubba av.
jag vet inte hur många gånger jag har dött, men det märks inte riktigt.




Fri vers (Fri form) av Lilla Linnéa
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-06 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lilla Linnéa