Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

7 nation army

Det känns mest om kvällen
där hon sitter i köket med
iskalla fötter mot golvet, avloppet
luktar mögel och med fingrarna
trummar hon 7 nation army mot
slagfältet av tabletter
på bordet som ska sväljas
för att sova, för dämpa ångesten
och allt som trycker över bröstet
hon tar de söta blå för att
orka kämpa i striden mot rösterna
i huvet som skriker sig hesa
de som vänder ut och in
på våren och känns som att
hon drar knäna mot asfalten
för att ta sig framåt


Hon har gjort det igen
mest för att se vad som gör
ondast, insidan av armen eller
att hon saknar en riktig vän
som inte är på väg någon annanstans
någon som talar samma språk
och vet hur det är att
svälja ner känslor med
halvfulla glas så det känns
på ungefär samma sätt som
när hon rispar på armen
men du går nu
det tjuter i öronen
det låter som tystnaden
som dånar
på högsta volym
det liksom ringer och bultar
ungefär som sirener och
jordskalv på samma gång


Hon sitter på golvet med
knäna under hakan och armarna
som skydd för verkligheten
hon vaggar nu, fram och tillbaka
men inte för att somna utan för att
gunga tankarna i takt med
hjärtats slag, det gör mindre
ont då, om taktkänslan sitter
och hon tar den lilla, runda, rosa
tappar glaset i golvet och
blir blöt i håret när hon
trycker kinden mot plattorna
så skärvorna bränner, väntar
på ruset som ska klippa
bandet till känslorna


den lilla, rosa
hennes bästa vän
hennes enda vän
som klär på henne masken
på dagen och
hittar on/ off knappen
om natten


där, med kinden mot kaklet
gör det ont, hon är trött
bedövar verkligheten i
benzodrömmar om små
rosa moln och fåglar som kvittar
sånger om de vidsträckta
vidderna i norr, om det ljumma
vattnet som springer ner i
floderna, det känns
nästan lika verkligt
som på film


innan sången tystnar
vill hon drunkna där på golvet
i sin eviga vaggsång
i takt med trafiken
som rullar över bron
men inte idag


Kanske imorgon...


Nästa vecka
är hon fri




Fri vers (Spoken word/Slam) av Qiwi
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-07 01:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qiwi
Qiwi