Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag drömmer

Jag drömmer om den dag
då min fackförening
förvandlas från den lilla knähunden
som tigger smulor från husses hand
till elefanten som röjer vägen
mot ljuset och framtiden
då sex timmars arbetsdag
inte är en avlägsen illusion
utan en daglig rutin
då medbestämmande blir en verklig dialog
inte ett varsel för den som vill köra över
då organisering blir gemensam
istället för en sär-skild styrning




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-07 05:43



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
håller med och drömmer med dig - och Anja - BRA formulerad och VIKTIG Text!
2017-06-07

  Anya VIP
Jag brukar prata om de "nya" arbetarna. Socialsekreterarna, lärarna, sjuksköterskorna...jaa alla dem med människor i fokus. Utmattningsdepression är en arbetsskada. Sex timmars arbetsdag är ett måste om dessa yrkesgrupper ska orka i längden...tänker jag.
2017-06-07

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra formulerat!
2017-06-07

  Stefan Albrektsson
Brandfackligt!! Ja, måtte sextimmarsdagen komma!
2017-06-07

  KYREUS of Sweden
fina ord & tankar
2017-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP