Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att måla stråk av sommarblått på en regntyngd himmel

och jag vet att du målar himlen

sommarblå

med en pensel du tvättat i havsvatten

allt för att frigöra inspiration och spontana tankar

 

Det är när du vadar ut i havet och sköljer ur penslarna,

skrattar när vattnet stänker på pappret som vi ser

hur pappersmolnen suger upp även detta

Som om varje ögonblick kan fångas med färg, vatten och pensel

Och vi vet att bilden av ögonblicken faktiskt kan greppas

även om dofterna och upplevelsen inte alltid fästs på samma papper

De finns inombords

doftminnena fyller sinnena närhelst vi lyfter blicken

mot motivet

 

© Birgitta Wäppling, 7 juni 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 528 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-10 09:34



Bookmark and Share


  Minkki VIP
finfin

2017-06-16

  Anya VIP
Fin tvåsamhet med akvarellen i bakgrunden. Jaa kanske kan man i minnet minnas dofter när man ser den fina målningen? Gillar särskilt hur diktarduet vadar i havet och sköljer penslarna, mycket fin gestaltning.
2017-06-16

  Syrran77
Fantastiskt diktat om naturens konstnär till både bild och känsla.
2017-06-13

  Maria Marängsviss VIP
Sommablått, målar du vått i vått flödande som akvarell. Allt finns där och fyller sinnena ...
om vi bara lyfter blicken ...
om vi bara ...
Vacker! :)
2017-06-10

  BenGust VIP
Ja, dofter frigör minnen på ett förunderligt sätt. Stråkmåla på regntung yta kom det ur mig när jag såg din ultraexpressiva titel.
2017-06-10

  ResenärGenomLivet VIP
Fantastiskt...älskar känslan dina ord ger mig...
2017-06-10
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP