Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lager av liv

 

Där är ni. Kom in. 

 

Den tunga dörren vilande på gångjärnets

gnissel. 

Övergivenheten i Jonnys värld som 

två smutsiga grytlappar över 

intorkade matrester. 

 

Den blöta luften hängde in genom de

öppna gluggarna mot yttervärlden. Hon

hade aldrig vant sig. 

 

De gula bussarna vrålen från bilister

genom ett Sverige i nydaning kom an

och andningen krystad om och om 

 

Träskorna placerade hon nära dörren,

milimetertätt mot dörren. 

 

Här en moderatfitta med broschyrerna 

om ordning som en stank runt sig själv 

 

längtan ordlös och han skämtade med 

skammen hängande i varje mening 

den alltid oavslutade. 

 

Tevens brus i bakgrunden  bedövade 

kaffet som vanligt och hon anade att 

trösten skymtade genom berömmet 

 

då han såg ned. Tyst blick  Flackande. 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-07 22:54



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Pow! som en faceslap, och laddat, laddat som vanligt.
2020-11-17

    lofn
du har liksom ett så mjukt språk,
det blir så himla starkt då när "fula" ord smyger sig in, som "moderatfitta".

jag gillar mycket fjärde stycket, om ett sverige i nydaning, och så utmaningen: "kom an".
2017-06-11

  ULJO
Otroligt bra med en melankolisk touch
2017-06-08
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP