Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doktorinna glas

Din mur rävslickande i spjut 

som drar spets in in ljuden 

parad med lätena från skinn 

 

tjoho. Fjärde stycket. Omtag. 

 

Evighetens glöggar dansar vals över 

stuprännorna om ändå 

liten tulta go naiv trippandes lätt över 

taken jämsides  

 

de klagande liljorna till vila nattens

tyngd i blickarna jag aldrig skänker 

ryt högt du måne kapa I 

banan inte blevo hörd ens 

släpad över golvet vid mitt ovett 

 

mitt hårs rötter längtandes straffet 

 

det är världen som slutat dansa 

vickande ekon av min projektion 

rådjuret som stoppat upp sig själv 

i åsynen av mig mig i skogsbrynet 

 

så stilla har stillhet stått, på tå. 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 256 gånger
Publicerad 2017-06-07 23:33



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Fattar inte var du får allt från. Ibland tänker jag att du kanske jobbar slumpmässigt med kylskåpspoesi, men varför i så fall blir det så vackert, varför blir det en liten värld av det du gör, något som man vill förstå?
2020-11-17

  ULJO
Vackert och berörande
2017-06-08
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP