Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lindansösen

Hon svävar kring taket
som skuggors siluett
på linan likt en sträng
hon dansar fram så lätt

Hon rör sig som en älva
en kall novembernatt
så ljuvligt och vackert
hon lyser som en skatt

Hon trippar fram på tå
i strålkastarens sken
om någonting går fel
hon faller som en sten

Hon dansar i det mörka
mot cirkustältets höjd
program i ljusets stråle
men aldrig blir hon nöjd

Hon går över publiken
som sitter där i trans
hon förmedlar glädje
med stil och elegans

Hon är en primadonna
en nattens virvelvind
rörelser på ömma tår
en smekning mot din kind

Hon utmanar sitt öde
när hon din blick förför
på gränsen till det oanade
kring allting som hon gör

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-16 13:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Härlig och levande!
2019-01-17

  Lars Hedlin
Härlig och levande!
2019-01-17

  Chawa VIP
Fint diktat om lindansösen och hennes riskabla konstart...
2019-01-16

  M.Eta
Dikt om vacker men halsbrytande konst. Publiken håller andan
2019-01-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Originell, spännande och vacker dikt att njuta av!
2019-01-16

    ej medlem längre
Vackert och spännande.
2019-01-16

  Feliaxel VIP
Spännande och skrämmande
2019-01-16

  Marita Ohlquist VIP
Vi sitter med sträckta nackar
och beundrar det vi ser
drar en lättnadens suck
när hon inte ramlat ner
2019-01-16

  Solstrale VIP
Underbart fantastisk! Lyrisk jag blir av läsningen! :)))
2019-01-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO