Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En stjärnas fall

Ett ljus i vinternatten
från himlen faller ner
en stjärna dalar stilla
det är vad ögat ser

Det lyser så vackert
mot högburna fjäll
och gnistrar så skönt
kring skogar och tjäll

Det strålar av kärlek
kring stjärnfallets spår
ty stjärnan har tindrat
nog många tusen år

Det andas ett vemod
genom vinternatten
när ljuset falnar ut
över fruset vatten

Det sägs att en önskan
med fallet kommer till
men bara den som ser
får önska vad den vill

Den föddes ur ett eko
från Vintergatans ljus
när den lämnar scenen
den åter blir till grus

Rymdens alla stjärnor
utgör samma mönster
de tänds och de släcks
vid evighetens fönster

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 592 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-06-19 07:16



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Vackra, lugna ord.
2017-06-20

    Birgersdotter VIP
Gnistrande vackert!
2017-06-19

  M.Eta
Alltid fascinerande att se upp mot stjärnhimmelen. Fin text!
2017-06-19

    Dan Myrbeck
Fint skaldat!
2017-06-19

  Blomma-Stjärna VIP
och vi är själva komna från stjärnstoff - "utgör samma mönster, tänds och släck, vid evighetens fönster" - så fint så!
2017-06-19

    ej medlem längre
Stjärnhimlen är fascinerande! Fina tankar om vinternattens stjärnor!
2017-06-19

  Marita Ohlquist VIP
Lyfter blicken och ser din fina text glittra på poeternas himmel!
2017-06-19

  Lars Hedlin
Jätte bra
2017-06-19

  överlevaren VIP
Ord med stjärnglans!
2017-06-19

  Janina Kaminska
Dina ord vibrerar inom mig!
2017-06-19

    ej medlem längre
Mästerligt! Applåder.

2017-06-19

  StinaJ VIP
Vackert poetat om den vackra stjärnhimlen.
2017-06-19

    ej medlem längre
Oerhört fint skrivet och presenterat.
2017-06-19

  Öknens Ros VIP
att få se ett stjärnfall är lycka.
2017-06-19

  lodjuret/seglare VIP
Duger både som sång, eller gåpåig pratigt rapp, så skyndsamt med en gång, blott handhållen som lapp.
2017-06-19

    ej medlem längre
fint rimmat och till den läckra bilden så gör den sitt budskap ännu mera fulländat :)
2017-06-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO