Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världskriget

I en luftig fyra 

levdes deras liv bakom gardinerna 

tillkom den nya generationen- lustens 

barn med blickar mot mobilen. I ryggar

kutade med nya tidens ideal, feminismens 

pinsamhet klasslösheten där under trädens 

hängande mognad genom sekel. 

föstelning inför ljud  som spred sig över himla

kroppen som om inte tiden hade väntat

sig ett tredje krig. 

gropar stycken utrivna ur historieboken 

ingen plats för livets obarmhärtiga 

villkor. Katastrofen i ett skrik mot evigheten 

som en kil in i hemvandhetens dammiga 

kvarter. År efter i de sönderbombade 

städerna den politiska världen som en 

tröskel mot överlevnad. 

 

Det finns ett djup i människan bortom 

tiden men hon tvekade. Även här diskuteras 

feminismen som om män på allvar tror 

de blir utrotningshotade.  Träden gungade 

grenarna fick liv och de rusade stammarna 

över torgen med männen upplockade. 

 

Hon skrattade av befrielse. Äntligen. 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-06-08 15:03



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Fint när vi män omtalas med en mju? stämma, så rädda för allt vi nu kan vara.
2017-06-11
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP