Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anden i flaskan

I djupet av min flaska
kan ingen kärlek gro
För alla som mig älskar
har tappat all sin tro

Jag lovat dem att sluta
att skåda flaskans djup
När jag behöver tröst
då tar jag mig en sup

En ande bor i flaskan
han styr min hela värld
Var dag finns han där
och bär på själens svärd

Hans trygghet är falsk
det säger min vänner
Men när jag tar ett glas
jag bara glädje känner

De dagar jag är nykter
är anden ur balans
Då vill mina vänner
ge till mig en chans

Jag vill så gärna lyssna
till vänners goda vett
Men anden är stark
han lurar mig så lätt

Hur ska jag säga nej?
när lockelsen är stor
När kan min själ bli fri?
från anden som där bor

När våndan min är stor
då tar jag mig ett glas
Det lindrar för stunden
men sen går allt i kras

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 689 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-06-11 19:56



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Bra om alkoholens oerhörda makt.
2017-06-14

  StinaJ VIP
En stark text om många människors vardag berörande skaldat.
2017-06-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Trovärdigt med hög igenkännings-faktor, diktar du en av människans värsta fiender. Som man mitt i begäret tror är ens bäste vän.
2017-06-12

  lodjuret/seglare VIP
En källa till ask sade Pandora, är väl en slags slask till fåra, om än panna för guld, läggs i djupa veck för skuld, i tal som i omvänt åra?
2017-06-12

  Janina Kaminska
Starkt, insiktsfullt, berörande.
2017-06-12

    ej medlem längre
Spiritus - anden i flaskan...
2017-06-12

  Blått Norrsken VIP
Outhärdligt att vara fast i något som inte gynnar själ och kropp . Men vägen dit är lätt och alltför svår att bryta . Kanske endast genom viljestyrka av stål och hjälp utifrån genom proffesionell hjälp av hjälpare som varit i samma situation.
2017-06-11

  Blomma-Stjärna VIP
Insiktsfullt om ett alltför vanligt missbruk
- fint flyt, bra rim!
2017-06-11

  bumerang

Trovärdigt och starkt.
Sådär är det säkert för många själar.
De som är alltför nära det andliga
2017-06-11

  Marianne Räf
Bra beskrivning av alkoholistens dilemma ! Jag har bara känt en
sånn där rusglädje ett fåtal ggr,
men det är överreklamerat, liksom
narkotiska effekter, som jag iåförsig
vet mer om. Frestelsen finns där !
2017-06-11

    ej medlem längre
Starkt. Sorgligt. Ett trasigt människoöde.
2017-06-11

  Larz Gustafsson VIP
Du kan istället bli ledd av Jesu Ande och uppleva total frihet.
2017-06-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO