Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid kolmilans värme

Vid stockeldens värme
jag sitter och myser
där månen så fridfullt
från himmelen lyser

Det sprakar så tydligt
kring björkvedens iver
en strof till min kära
nog eldslågan skriver

Jag vilar min kropp
från dagsverkets knog
ty kraftprov det fodras
i barrträdens skog

I stjärnklara natten
jag tar mig ett rus
en stärkande droppe
ur handdrejat krus

Jag sjunger två visor
som skrevs där i går
till toner från forsen
som allting förstår

När natthimlen sjunker
till vila och ro
jag somnar i mossan
vid kolarnas bro

Det flammar en låga
kring skogarnas mark
vid kolmilans värme
jag känner mig stark

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 692 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2017-06-12 23:24



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
GILLAS
2017-06-19

  Janina Kaminska
Så fint om svunna tider. Tänker på Dan Andersson.
2017-06-19

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert om gångna tider...
2017-06-16

    ej medlem längre
Det här låter 1920-tal men vi befinner oss 100 år längre fram.
Så: "hatten av" för att du lyckats med ett skaldande anno 1920-tal (eller kanske ännu tidigare).
Rimmet sitter "klockrent".
2017-06-15

  Eva Helene VIP
Fint från en svunnen tid som också gav mig minnesbilder från min barndom och en gammal man som vi kallade "kolarn".
2017-06-14

  Salvation Pepper
Vackert.
2017-06-14

  henke_r
Fin hyllning till grovarbetarns liv och leverne.
2017-06-14

  Ingrid Trolle
En mycket vacker text
om det tunga arbetet
vid milan och en stark
påminnelse om Dan
Andersson. Dina dikter
är så välrimmade och
och så underbart
lugnande för sinnet
2017-06-13

  Anya VIP
Som en hyllning till Dan Andersson...tänker jag. Så fin historisk bild.
2017-06-13

    Elisabeth Nilsson VIP
En underbar berättelse med bilder från förr i tiden, som visar det hårda arbetslivet, men också tillfred-ställelsen med att utföra arbetet.
2017-06-13

  StinaJ VIP
Bra skaldat om kolmilan och livet som levdes i dem.
Jag kan riktigt känna den store Dan Andersson bli levande i denna fina text.
2017-06-13

  soligajag_1 VIP
Denna text gick rakt in i hjärtetrakten !
Vilken härlig låga som flammar medans kolmilan värmer.
2017-06-13

    ej medlem längre
En mäktig och stark text som sveper sitt historiska återsken över oss läsare - tycket mycket om denna!

2017-06-13

  Marita Ohlquist VIP
Bra skaldat om en kolares liv!
Numera är det snart bara entusiaster som håller kunskapen vid liv för kommande generationer.
2017-06-13

    ej medlem längre
Fint skaldat om gamla tiders hårda liv vid kolmilorna!
2017-06-13

  lodjuret/seglare VIP
Släkt med Dan Andersson, din penna? Som så ofta smått lugnande, rogivande text.
2017-06-13

  Marianne Räf
Det är alltid mysigt å läsa dina texter.
Lugnande lyrik! Du har så mkt att ge !!

2017-06-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO