Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utvilade uttryck

Det var inget särskilt med dagarna 

som gick dess tecken fastnaglad 

längs de brända hudremsor som 

omgav det yttre skelettet, 

 

Koppar silverföremål nyanser av yta 

kampen om tillvaron som ryckningar 

under det stressade ögat oavsett hur många

av de otaliga försöken. Platt fall. 

 

Jag hatar litenhetens 

brännande surrealistiskt svaga 

pendling- ögat följande det sociala 

spelet. Föraktets vingliga hämder dess 

efterföljare. Nyanser av skam mot vardagen

klarvita. 

 

I ett uråldrigt bönerum väver tiden 

bomull runt skadan. Ormvråken brottas 

text läggs på text och i vattnets skum 

som utrensning speglas de skamfyllda 

bottenslamsorna 

 

hon får inte be nu. Inte röra till det. 

Det svulstigt naiva släpas ur grottans

inre fukt när värmen slår dövörat till 

 

Får inte skada. Inte som då. 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-09 00:29



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Bara sitta still i båten...
2017-06-11

  Gunnar Hilén VIP
Bara sitta still i båten...
2017-06-11

  ULJO
Fint skaldat
2017-06-09

    Bärkraft
Bra ordflöde man vill läsa den om igen!!
2017-06-09
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP