Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

En hel generation får betala för politikers dumhet.

Det är med sorg i hjärtat att konstatera att en hel generation får betala för politikers dumhet.
Unga människor får i dag inga arbeten utan hasas in i olika program som inte ger något jobb alls.
Det är så viktigt att ha ett arbete och kunna försörja sig. Inte försörjningsstöd via det sociala. Vem i all världen kan leva på dessa allmosor?
Först går man i en skola som har förändrats så kapitalt att man lär sig inte något. Man går inte ens ut med godkända betyg. Hur kan man tillåta att en av världens bästa skola har förvandlats till nästan den sämsta. En viktig komponent i detta är naturligtvis att politikerna har inte satsat på barn och ungdom.
De är en kategori som verkligen har undanskuffats från politikernas agenda. Barn och ungdomar som är vår framtid.

Barn får då vara hemma tills de är så gamla att de nästan får pension. Varför? Jo, för det finns inga lägenheter. Det klart att detta är ett hån mot den generation som ska ta över en gång. Man måste städa framför sin egen trappa innan man börjar att sopa på någon annans.
Detta är ju horribelt och svenska folket måste ju sätta ner foten. För inte ska det vara så att våra barn och ungdomar inte bli hörda i debatten. Politikerna själva de ser nog till att de bor bra får en hutlöst hög lön och när deras politikerbana är över så får de en skyhög pension.
Detta är väl inget annat än odemokratiskt.

Det lustiga i sammanhanget är att svenska folket går på deras valser. Så höljer de pensionerna med en 50-lapp eller barnbidragen med 100 kronor. Så blir folket nöjda. Snart finns det inget kvar av den där kakan alla skulle få dela på. Den hr ätits upp från alla håll och kanter.
Hur ska ungdomen i dag tolka detta land? Hur ska man med stolthet se hur politikerna raserar det som var så genuint med Sverige. När man pratar med ungdomar i dag, finns det ingen av den gnistan kvar som det fanns när en annan växte upp. Det klassamhälle det har blivit med så många fattiga barn och ungdomar. Det är ju faktiskt en skam av dess like. Det finns ingen som lever bara endast av bröd.
Utan det måste också till både kärlek och omsorg om medborgarna. Men den varan finns det inte en skymt av. Så den generation som växer upp i dag, får det inte lätt i framtiden.

Bo Grapenskog
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knoparemoj
Läst 318 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-06-09 22:43Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sant.
2017-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj