Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sent och tidigt.


Natt mot Morron


Vill vakna nyfiken -
å inte besviken,
då Morronen randas,
så att jag får andas
den sanna lyriken,
med denna, skönt, blandas.

Sånnt, som har hänt förut
gör anspråk på mitt krut,
som jag tänkt bevara, --
å ha vid grym fara ----
å när det är akut, --- ---
kropp å Själ försvara !

Många passerar, här, -
i min Tankes blå värld.
Ser dem komma å gå
bakom pannans ridå.
Alltid, jag nått mig lär
av att dem tänka på !

Erfar ljuva Moment.
Ja, det har faktiskt hänt -
att jag fått ut min Lön !
Om, blott, jag bad en Bön -
- till Herren, så Potent;
Han rätta till Miljön !!

I timmen, den sena
jag sitter alléna -- --
å skriver denna dikt.
Huv´et känner sig piggt !
Natten börjar skena,
rör sig mot Morrron, kvickt !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 433 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-10 03:41



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Fint flyt - och kul rim - klart innehåll -
"Huv´et känner sig piggt!
Natten börjar skena,
rör sig mot Morron, kvickt!"
2017-06-11

    ej medlem längre
fint gestaltat.
2017-06-10

    ej medlem längre
Fint formulerade funderingar! Bra att kunna skriva dikter när natten blir lång!
2017-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf