Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Venusljus i märg och äktat sinne

kvällsljuset

driver våra jonkanaler att slutas

tills förändringen drabbar oss

 

myllan skockar sig vid rännilarna

vi läser dem som blindskrift med nakna fingertoppar

uttydbara först när älvdansen vaknat

 

det är tillfällena

då himlaranden speglas i din hud

som rör vid kärnan

 

får den ivriga fålen

att i fullödig kraft

väva stråk av rytmiska dialekter

kring sig 

 

de rör sig mot

kardinalpunkten nu

 

venusljuset förflyttar sig i klyvningen

precis där de knoppande

väcks till liv

 

© Birgitta Wäppling, 11 juni 2017

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 503 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-17 09:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Otroligt vackert språk. Sensuellt. Energiskt...
2017-08-12

  i af apa
jag tolkar som Anya, erotiskt men även själsligt skeende. fint personligt språk


2017-06-22

  Maria Marängsviss VIP
Du målar sinnesutvidgande bilder med supersinnliga penseldrag, så skönt att poesivila i ditt venusljus! Bravo! :)
2017-06-21

  Anya VIP
Ett personligt språk med många vackra uttryck. Faller särskilt för:

jonkanaler
kardinalpunkten
venusljuset

För mig är texten erotisk i sin ton...men jag kanske tolkar fel?


2017-06-19

  Judas Ekholm VIP
Ett helt demoniskt vackert språk med magiska metaforer och ett underbart flöde. Applåder i massor!
2017-06-17
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP