Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det går inte att komma undan, det sågas på dagarna och gnager om nätterna och jag bor där. Viktigt detta hände för flera år sedan, idag är det toppen att bo här. Rena "Guldläget"sa någon.


Förstå hur man blir då.

Det är att betrakta som särskild händelse
men går det som olycksfall på försäkringen?
Byggherrens försäkring eller.. men vem betalar
för kränkningen där byggarbetare satte en träskiva
med ett större hål några meter från mitt fönster med
texten "GLORY HOLE" skrivet på skivan och de tittade
mot mitt fönster och skrattade åt mig där jag stod gömd.
Vem ersätter för allt som händer? Många klagade och
sedan var det över...vilken dålig renovering de gjorde.
Det finns ju så många som är försäkrade och utsatta här.
Ta te.x råttornas stam som enligt Anticimex härjade här
just i min lägenhet, bakom väggarna och under golvet ja,
de sprang innanför den där stålgrejen som var på golven.
Så i allt byggdamm, allt djävla sågande och i resten av det
sade jag ifrån men ingen tog detta på allvar och tillslut fick
jag banka och stå i för att skrämma bort råttorna just att få
lite lugn och ro. I vart fall när inte sågen var igång utanför.
En dag när jag tittade ut genom köksfönstret såg jag en grej
ligga i gräset den var 1.5 meter lång och 1 meter i diameter,
de här måtten är inte exakta bara en uppskattning, se bild.
Vad är detta, tänkte jag och blev rädd, men är det en bomb?
Sen började fantasin skena iväg och jag undrade om de där
som kom från ett annat land skulle bygga sin militärbas här.
En dag small det kraftigt i huset och jag blev så rädd igen.
Men nej, det var inget farligt, dagen efter låg det ett kassa-
skåp utslängt på gräsmattan, uppbruten, oh, så det var en
spelhåla i alla fall, tänkte jag. Minns ha sett några bära
upp ett grönt spelbord i trappuppgången långt tidigare.
Plötsligt hördes en smäll mot köksfönstret oh, herregud
någon har kastat ett ägg mot mitt fönster och sedan en
dag var jag ute och gick, drogs min blick mot en dörr
det var två handavtryck i rött blod, eller var det färg?
Nu började jag tycka att allt blev bara för mycket för
visserligen hände allt inte samtidigt eller i den ordning
men när det blir för mycket kan man inte greppa det.

Den här texten är inte arbetad, bara berättad.
Ett utkast; för nu har jag överlevt tillvaron där,
men utåt ser det ut som det bara var fel på mig.

Att leva i röran är inte lätt!

Lika rörig är nu min text.

Och så kom konstnärerna till värdens park.
Men för mig är det kanske en bas därunder.
Eller utomjordingarnas alldeles egna revir.

Fast en sak är jag säker på, vilken MC klubb
som sålde öl här i Hisings-Backa på 80-talet.

För jag var där en gång....




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-13 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP