Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN SOMMARDAG


Jag vandrade utefter strand
där havet slipat häll och land

så vänligt lyste sommarsol
värmde vattnet i skrevans pool

Jag la mig ner i gräsets bädd
njöt av doften från trift och vädd

vid hällen sjöng en stilla våg
när den till ro mot stranden låg

Från dungen hördes fågelsång
liksom från strandens bädd av tång

en humla flög från blom till blom
i strandängs skira rikedom

Och av en solvarm sommarvind
en smekning rörde vid min kind

jag glömde allt som sinnet tär
och bara njöt av stunden där


© palett




Bunden vers av Palett
Läst 741 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2017-06-15 15:59



Bookmark and Share


  Fulbergarn
helt rätt, längtar till din dikt
2017-11-22

  Lindha W Gustavsson
Jag kan precis se och känna det du beskriver, väl formulerat i sin helhet. gillas mycket!
2017-07-16

  aol
Underbart somrigt och så fint berörande skaldat,
2017-07-10

  aol

2017-07-10

    ej medlem längre
Härlig sommarkänsla i denna vackra dikt!
2017-06-26

  Anya VIP
Oj vilken fin bild du målar upp....och på rim.
2017-06-26

  ResenärGenomLivet VIP
Det var en underbar dikt att njuta av...
2017-06-16

  Lindha W Gustavsson
Kan känna och se för min inre syn det du beskriver - härligt!
2017-06-16

    ej medlem längre
Vilken underbar och upplyftande poesi!
2017-06-16

  ULJO
Urtjusigt
2017-06-15

  Salvation Pepper
Mycket behagliga ord.
Speciellt:. "njöt av doften från trift och vädd"
2017-06-15

  Marita Ohlquist VIP
Ljuvlig text med underbart avslut!
2017-06-15

  Kattfot
Vilken härlig sommardikt! Skön rytm och vackra, rofulla bilder. Tavlan som illustrerar dikten, är den gjord av dig? Väldigt fin den också. Bravo!
2017-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Palett
Palett