Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Ur min bok som går att köpa på nätet)


eroteo och Ömhetens son (17)

Kroppen är mystiken, inte bilden och ljudet av kroppen, inte effekterna. I själva kroppen sker det andliga genombrottet. Kroppen är ande. Likaså när ett barn föds genom vatten, blod och hinnor, erfar alla runt omkring en dimension av andligt genombrott. Hur många hårdföra män har inte gråtit och bytt språk vid deras barns födelse? Det andliga står inte alls i motsatsförhållande till det kroppsliga. Tvärtom sker transformationen konkret i kött och blod, när ett barn föds till världen. Var kom det ifrån? En del talar om skyddsänglar, en del om Gud, en del om ett under, en del talar inte alls. I båda exemplen, förlossningen och den romantiska kärleken, är kroppen med dess öppningar och flöden materialet för det andliga genombrottet: ”mer än.”




Prosa av Petter Wingren
Läst 332 gånger
Publicerad 2017-06-15 17:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren