Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite funderingar i ljuset av verkligheten ... - Tillkom och publicerades här i samband med inledningen av min cancerbehandling i maj 2008


Om tro och vetande

Skulle ha blivit riktigt glad
över att du tittade förbi
om det inte vore för insikten
Insikten om att ditt syfte
inte var annat än att få
absolution för din egen roll
i min aktuella livssituation

innan du gick

min förlåtelse och absolution
du likväl fick

efter att jag lyssnat på bikten
inkluderande lögnerna och dikten

om än jag för dig
dolde insikten
om att jag förstod
att det inte var avsikten

att jag skulle förstå
min roll som svikten

vilken lyfter blicken
och utsikten
för fortsättningen av ditt liv


utan belastningen
av betungande
föga lugnande
samvetsfrågor

de där du av gammal vana
sköljer bort från din höga fana
när du släcker de lågor
du själv tänt

för att du kunnat

och andra dig förunnat
att låta udda vara jämnt

även om det inte borde
varit så

att du för att du
är vacker
och ack så förförande charmig
alltid lyckats få
precis allt du vill
utan att behöva bjuda till
innan du går

Inte utan
att jag nu
när jag kanske måste lämna skutan
känner ett sting av sorg
utöver svedan i de ännu oläkta sår
du lämnade kvar i mig

när du lättad
själsligt renad
och kroppsligt mättad
kunde gå vidare
utan några som helst
begränsande spår
i ditt liv
efter den tår
av sviken tillit
som ännu
fyller och sköljer
genom de tomrum
jag döljer
inom mig

inte så mycket över
min besvikelse på dig

som på
mig själv
för att jag lät dig
göra så som du gjorde
när du prospekterade
och bröt näring
på djupet inom mig

En smärtsam insikt
när jag nu står
på randen av stupet
intill avgrunden
du lämnade kvar
som ett litet minne till mig
efter och av dig

Men på sikt
hoppas jag landa
i brådjupet
och i gammal invand
trogen anda
åter kunna
mig själv förunna
att få använda den svikt
du stukade
men inte helt förbrukade
inom mig

för att ta mig upp till ytan
igen

utan att bli en ytterligare
exotisk ingrediens i grytan
som du lever på,
du, den dig
som en gång var min hjärtevän

Ty när jag återvänder
och fortsätter min färd genom livet
kommer du ej
att få se skymten av mig

ty vis av erfarenheten
kommer jag att sky människor
vilka är besläktade med sådana som dig!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-06-15 22:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP