Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är ju Richard en gammal bekantskap och får här låna namn och gestalt till personen i texten. Telefonen ringde inte, men jag behövde göra mig ärende till köket och då


Konstigt kanske med dialekt




Richard tycker det är så märkligt ibland. Efter att ha rest runt i 'obygden' en smula, besökt olika landskap, han är benägen att tycka det litet lokala, kan ha sin som stundom obegripliga charm. I Norrland exempelvis kan ordet bukt, som i 'att få bukt med' bli med o, som i 'obukt'. 'tav' kan bli oktav. Och så vidare. Att ett ord som är med o, skulle ha någon betydelse eller motsats, det bör väl vara så. Som med ordet 'sanslös', väl borde kunna heta 'osanslös'




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-06-17 16:53



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Kan du ta om det där, bara litet mindre fort, 'ofort'? Långsamt, på ren svenska.
2017-07-10

  TrollTörnTrappan VIP
O mina morföräldrar osv är där uppifrån otrakterna... Om jag inte minns helt orätt så sa de ofta "jag har oätit" som nekande svar på frågan om man hade ätit frukost ännu.

O låter nog mer positivt att säga "osanslös" än t.ex. "platt" - ? - eller rentav mer optimistiskt (på ett inverterad vis) ...eftersom man eljest (än just hos sanslös) involverar det aktiva/positiva ordet i uttrycket!
2017-06-19

  TrollTörnTrappan VIP
Otanklös o oidéfattig text som jag ogärna skulle haft oläst! Sålänge det ej går inflation i "o-" så må de fylla otroligt god funktion...

Och hur blir det då med olodjur eller otroll?? Oknytt finns ju redan, fastän tycks vara just knytt (liksom ogräs kan vara gräs)?!

Månne mest o-olämpligt att o:a adjektiv, i viss mån verb - mindre lämpat med substantiv osv?!
2017-06-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP