Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt till konstnärsvänner, som just idag hade vernissage på sin gemensamma utställning i smide, smycken och textilt på Värmlands Vikingacenter i Nysäter. Står fram till och med den 30 juli.


Känslosamt

 

Nålen löper

genom seklernas vävar

möter urtiden

i hjälmarna från Tiveden

där Ramunders ben vilar

 

Tiden är ingenting

 

Vid känslornas brunn

med det svala vattnet

kommer kraften

och lusten

i alla dagars ögonblick




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 414 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-06-17 21:08



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ur gammal visdoms ord
Och ändå så nytt!
2018-12-13

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Bra tänk.
Vid känslornas brunn kommer kraften.
Precis det ska jag tänka på när jag startar en ny målning.
2017-06-19

  lodjuret/seglare VIP
Att skapa är konst, oavsett en kallat det konst eller bara kunnande? Jo bara en har något ut av sin penna, pensel eller kraft.
2017-06-19

  Feminaz
Väl sydda ordstygn om skapandets krafter!

2017-06-18

    ej medlem längre
Så fint!! En helt underbar komposition. För mig känns den här dikten så fullkomlig. Inte ett ord för mycket. Inte ett ord för lite.
2017-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP