Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Religion önskas



I dessa tider av oro, olust och otro skulle jag vilja - så här inför ålderdomen - skaffa mig en behändig religion.
En som inte har så många regler och påbud. Man skulle liksom känna sig fri och obunden, fastän religionen skall givetvis vara bunden av sina löften och utfästelser.
Livet skulle bli som en enda lång och härlig skolavslutning i kyrkan. Eller kanske som ett mysigt konfirmationsläger som varken uppmanar en till att läsa eller tro speciellt mycket på en omodern bibel.

En gud måste man givetvis ha med i religionen, kanske flera. Någon måste man ju ha att vända sig till för förlåtelse om ens omgivning till slut fått nog av ens försyndelser.
Någon lokalitet bör man nog ha också. Eftersom svenska kyrkan håller med ett flertal sådana kan det vara praktiskt att välja en av dem. Helst då en på lämpligt rollatoravstånd från fortskaffningsmedlet.
En sorts präst kunde vara bra också. Kanske en buddhist, lingvist eller ateist fast givetvis prästvigd som protestant och verksam i svenska kyrkan. En lingvist med lagom ateistisk framtoning skulle nog passa mig bäst. Litet underhållning kan man behöva i långa predikningar. Och någon måste man väl ha för att länka en till guden eller gudarna och tolka deras vilja?




Övriga genrer av Anita Hanssen
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-06-18 10:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Hanssen
Anita Hanssen