Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nattliga funderingar ... - Publicerad här tidigare i februari 2009


Urban Legends

Om det vackra paret
i våningen under dig
du allt som oftast
berättade för mig

Lite avund
jag anade hos dig
när du berättade
om hennes skönhet för mig

Du förvånades över
hennes prydhet
långa ärmar, byxor
på det stora hela
en väldigt osexig klädsel

Ofta solglasögon
trots en gråmulen dag
vilket inte synes förvåna dig
något som förbryllar mig
mot bakgrund av allt det andra
du brukar så lystet berätta för mig

Aldrig en natt
med lugn och ro
inga skratt
bara massa liv
höga röster
dunsar i väggarna
kvinnoskrik
på hjälp

Det stör dig
att folk får hålla på
så där
De tar ju ingen hänsyn
till dig som närmaste
granne är

som härom sistens
när hon den där
ringde på
mitt i natten
och väckte dig
Som om du skulle
öppna din dörr
för vem som helst
Du har ju läst om
vad som hänt då förr

Hennes stilige man
brukar alltid le och vara så
artig och gentlemannamässig mot dig
En riktigt underbar karl!
Typiskt att sådana som hon
sådana som honom har

hon som bara är ute
och ränner
ringer på andras dörrar
om natten
hos sådana hon inte ens känner

Du förstår inte att han
hos henne stannar kvar

Han som köpte henne
en sådan alldeles förtrollande
underbart vacker bröllopsskrud
strax efter att de fltyttade in
även om det inte var precis igår

Jag tittar på dig
fundersamt undrande
hur du tänker
och kan inte låta bli
att berätta för dig
om polisen som åkte
upp i hissen med mig
och klev av
en våning under dig

De nämnde
en kvinna svårt misshandlad
av sin äkta man
att ambulans var på väg
och frågade om jag henne kände

Jag svarade
- inte mer än vad du berättat för mig

Du blir förbannad
- varför ska jag till att blanda in dig?
Det är ju väldigt taskigt av mig!
med tanke på alla förtroenden
som du delat med dig av ...

Jag går ut och tar en cigarett
på din balkong och du följer med
När vi tittar ned
ser vi polisen rulla ut
en vagn med en stor svart säck på

Stackars honom
du plötsligt utbrister
när du ser honom
sätta sig i en polisbil

Ser på dig
måste bekänna
att jag känner
en outgrundlig avsmak för dig
även om jag inser
att du ingenting förstår
eller vill förstå

Ty om du förstod
skulle din skuld
bli en fasansfull börda
att tvingas bära på

Jag går hem till mig
utan en tanke på
att någonsin mer
vilja lyssna till dig




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-18 21:51



Bookmark and Share


    Orkiden
Väldigt starkt text....
Att se...men inget göra

2017-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP