Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Män blir charmigare med åren. Kvinnor blir bara gamla


Åtskillnad


Någon har passerat

Bara en gammal kvinna

Hon saknar

"grå tinningarnas charm"




Fri vers av Janina Kaminska
Läst 542 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2017-06-19 12:58



Bookmark and Share


  aol
Kvinnorna sminkar ju sej hela tiden, så vi män har bara dom grå tinningarna,
2017-07-10

    jaybird
Helen Mirren och Theresa May är bara några av alla kvinnor med bländande skönhet och mognad.
2017-06-25

  S.A.I. Steve Lando
Gudinneligheten framtonar ofta mer o mer, ju fler år som går
2017-06-21

  walborg
Håller inte med
2017-06-20

    ej medlem längre
Du målar upp en sorglig situation på ett
skickligt sätt. Genom att använda orden "någon" och "bara" så skapar detta en utsatthet. Och sen tillägger du "saknar" och då tycks "loppet vara kört".

Det är ju vi äldre män som tröstas av uttrycket "grå tinningarnas charm" och känner att vi då har något kvar att ge.

Men kvinnorna - däremot - är smartare än vi är. De färgar håret och blir snabbt 20 år yngre och fortsätter att få flera komplimanger!
2017-06-20

  Anya VIP
Ligger något i det du säger. Men jag tycker gamla kvinnor kan bli väldigt söta..
2017-06-20

    ej medlem längre
nej, det har bara medelålders karlar.
2017-06-20

  tystnadentalarguld
Stark och bitter
2017-06-19

  OT
Vemodig och stark dikt. Jag både höra och ser sorgen av en äldre samt gråhårig kvinna som söker närhet. En dikt värd att diskutera!
2017-06-19

    ej medlem längre
Det ojämlika mellan könen...
2017-06-19

  Blomma-Stjärna VIP
Berörande om "våra" förväntningar på hur vi ska vara - smärtan i att bli osynlig för andra - och kanske för sig själv, till slut!

2017-06-19

    ej medlem längre
Skönhet är så mycket mer än samhällets föreställningar om det! Som tur är!!!
2017-06-19

  ULJO
Fint skaldat
2017-06-19

  DavidM VIP
En dikt som når hjärtat. Fina rader.
2017-06-19

  alicja lappalainen VIP
varje ålder har sin charm. Man tappar bara med åldern förmåga att se den.
2017-06-19

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om saknad!
2017-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Janina Kaminska
Janina Kaminska