Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snedvreden

I en lövskog av kvarts,
Sjunger vinden udda,
En ton blir skev,
För löv av sten kan inte darra.

Över stränder i glas,
Kryper havet fel,
En våg glömmer bryta,
Och hittar inte längre hem.

Genom himmel av stål,
Når ingen stjärna,
Ljuset speglas hem,
En nebulosa ser sig själv.

En kall eld,
Kan ingen värma,
Flackar stapplande,
I ett försök att kasta skugga.

Mitt skrynkliga hjärta,
Kan inte kvittra,
Bara prassla,
Knastra och viska.

Jag måste bara finna,
mig själv,
i det.




Fri vers (Fri form) av Elias N. Lockne
Läst 565 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2017-06-19 15:22



Bookmark and Share


  aol
Verkligen en dikt som förtjänar guldstjärnan,
2017-11-27

  Cikoria Blå VIP
Tycker om att läsa den här dikten.
Det är en sådan dikt som sätter fart på
skrymslena i hjärnan en aning.

2017-11-18

  Kvicksand
Vackra säregna scener!
2017-07-09

  KattenKin VIP
Wow, mållös så fin! Absolut guldstjärna, grattis till den! Denna sparar jag - tack!
2017-07-03

    ej medlem längre
Att finna sig i något kan också vara att finna sig själv, även när det är skruvat och vridet. Tack för en berörande text där många av bilderna dröjer sig kvar, som hur havet ser ut när det kryper fel.
2017-06-24

    glas-svalan VIP
Löv av sten kan inte darra.
Tycker om din text.
2017-06-20

  Anya VIP
Jaa att finna sig själv är banne mig inte lätt...

Du har en personlig stil.

gillar hur havet kryper fel.
2017-06-20

  Marita Ohlquist VIP
Starkt avslut på en bra text!
2017-06-19

  Öknens Ros VIP
tycker om denna, gillar.
2017-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Elias N. Lockne
Elias N. Lockne