Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rabarberblast

 

Utanför staden andetagen. I dessa.

Smäktande toner dansade vals över 

landet föddes i men aldrig velat

tillhöra. Vi är så många. En ton för lite 

en för mycket. Lockande aubergine och 

mätta toner av rosa. Ett ljust ljust träbord. 

Folk som skiljer sig för att essensen fastnade 

i nybyggarandan. Den jaget flydde. Den

själen aldrig lämnat aldrig kommer bli. 

t

De brutna färgerna- en nyans borta. Från

de rätta. Skuggor av minnen från tillhörighet. 

Din ryggtavla vänd mot mina hemligaste 

begär. Rädslan för att få allt. Allt det rätta 

på en gång. I rätt ordning. Älskad. 

 

Skräckslagna insikter om ovärdighet. Om 

att inte få utan slit. Om lyckan som ett mätt 

öga oavsett kulör, status. Som en gestalt 

med picknick billig korv på Ikea och ett

smittande uttryck av ren glädje. 

 

När kvinnan han ikapp frågorna låg svaren 

dränkta under omöjlighetens begränsningar 

 

det de andra döpt till liv.  Acceptansen en 

daglig övning inför överlevnad. 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-06-19 17:43



Bookmark and Share


    Bärkraft
Bra ordflöde
2017-06-21

  objekt3
Ika i rutan !
2017-06-20

  ULJO
Intressant berättelse
2017-06-20
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP