Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara några ord jag ej vill tappa bort - inte bara ord, men de befäster några väsentliga tankar jag vill utveckla vidare en annan dag ...


Något om Varför ...

Inte utan förundran
men med en hel del
oro och begrundan
jag ser hur du spelar din roll

Du sår
distanser och tvivel
för att kunna
skörda
kontroll

Självfallet de som tycker så
dig helt och hållet missförstår

för hur kan någon ens tro
att det finns de som på detta sätt
utvecklar osäkerhet
hos andra
kryddat med klander och spe
inte bara för att själv slippa bli klandrad

utan just därför att det i sig
dig tillfredsställelse ger ...

I och för sig
borde det inte utgöra ett problem för mig
om det inte vore för de obrytbara
bindningar jag en gång valde
att ha till dig

Men åren går
och med tiden
utvecklas behovet av frihet
och sökandet efter identitet
säkerhet och nya referensramar

Något som tarvar
mycken kärlek, tillit
och oändligt många kramar

för att skapa de förutsättningar
för våra älskade små
att en dag dessa mål kunna nå

utanför ditt kontrollbehovs ramar

Under tiden
jag söker finna kraften
och den nödvändiga sinnesfriden
för att kunna skapa förutsättningar
ge dem kärlek, skydd och stöd
för att de ska orka nå sina mål

trots att de alltmer förstår
av det du gör
och utsätter dem för ...

____________________________

Tidigare publicerad här i december 2010




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-20 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP