Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välansad trädgård

Far med sekatör
i rosenrabatten
skär bort det som stör
fyller på med vatten

skottkärran står där
med jord från komposten
rosorna får
rena hälsokosten

i backen se där
står levnadsgeniet
mor har sin kärlek
i stenpartiet

hon räddar nån
undanskymd växt
till att blomma

planterar när skrevor
och fält
gapar tomma

i glädje och plåga
ni båda vet vad ni vill

ni vet att er
blomtid är kort

jag vill ändå
ödmjukt ställa min fråga

vad la ni till
och vad tog ni bort




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-21 08:54



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Trädgårdsgöra i tänkvärd dikt. I stenpartiet, planterar jag om eller lägger till nytt, när något dött.
2017-06-21

  Staffan Nilsson

Mångbottnat och vackert.
Ta vara på det nära och rädda de främmande.
Vackert budskap, läser jag - att låta växa och få växa.

2017-06-21

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker och läser för en väninna.
2017-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren