Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
juni 2017


Inför sensommaren

I juni är sommaren vilsen och ny,
som skor du nyss köpt, nästan stel.
Som oro i kroppen, som vagt huvudbry,
som dikten där rytmen känns fel.
Men sen i augusti, när själen har vilat
och sensommardagar fått råda en del
och blommor har blommat och sommarregn strilat,
blir människan hel.

De veckor på året då lugn och balans
kan råda är korta och få.
En sensommarkväll vid en sjö någonstans
vet änglar hur bra man kan må.
Och kroppen kan minnas vad tanken förnekat
när axlar blir fria och andningen stor.
När juli ger plats åt augusti som tvekat
ryms frid där jag bor.

Som länge beskrivits i toner och ord
är underbart ljuvligt men kort.
Det vet alla dimhöljda älvor i nord
som skingras när sommar flyr bort.
Just nu kan vi dansa kring midsommarstången
i yra till dragspel och klingande skratt
i väntan på, långt bortom vimlet och sången,
min sensommarnatt.




Bunden vers (Annat versmått) av Rafael
Läst 330 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-25 12:17



Bookmark and Share


  stenhur VIP
synnerligen angenäm
associationsrik väl sammanhållen
komposition med fin
knorr
2017-06-25

  Syrran77
Härlig sommarmålning.
2017-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Rafael