Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarbalens mö

Hon dansade en sommardag
när vädret var som skönast
vinden smekte hårets svall
där gräset stod som grönast

Likt svalornas vingslag
hon rörde sig så lätt
i klänning med spets
hon klädde sig så rätt

Hon dansade i ljuset
där klövern stod på rad
de glänste där på ängen
en kärleksfull parad

Vinden blåste vänligt
kring fjärilarnas dal
där älvorna bjöd upp
till årlig sommarbal

Hon dansade längs vägen
med kärlek vid sitt bröst
de människor hon mötte
fick del av hennes tröst

Ett moln skymde solen
för välbehövlig rast
hon vilade vid skuggan
till toner av en trast

Hon dansade på stranden
likt huldrorna på natten
det svalkade så skönt
från älvens klara vatten

Kring fjärilarnas dal
där lyste himlen skär
ty sommarbalens mö
var blott en ren chimär

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 488 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-06-21 16:32



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om :)
2017-07-02

  StinaJ VIP
Vacker och sagolik fin lyrik om sommaren och kärleken till livet, här gestaltad av Sommarbalens mö
2017-06-28

  Ann V Åhsberg VIP
Skir vacker naturlyrik!
2017-06-22

  Marianne Räf
En skön sommarmödikt -
med ett lite oväntat slut.
2017-06-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Verser dansar fram med grace i lätta rörelser! Bilder framkallas på näthinnan.
2017-06-22

  överlevaren VIP
Orden dansar graciöst!
2017-06-22

  Salvation Pepper
Drömlikt vackert!
2017-06-22

  Marita Ohlquist VIP
Sagolik vacker text!
2017-06-22

  Janina Kaminska
Underbar sommarkänsla i dina ord.
2017-06-21

    ej medlem längre
Ljuvliga ord med smak av sommar!
2017-06-21

    Dan Myrbeck
Vacker med överraskande slut.
2017-06-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO